Familiewandeling ook bij Huis Doorn en Kasteel Amerongen

Op het landgoed van Huis Doorn en kasteel Amerongen kunnen kinderen tijdens de spannende en leerzame familiespeurtochten, ‘Het geheim van de Keizer’, en het 'Mysterie van kasteel Amerongen' de raadsels ontrafelen.  

De jonge speurneuzen ontvangen een muts van karton en een opdrachtenblad. In Doorn moeten zij zeven vragen beantwoorden die samen het geheim van de keizer onthullen. De vragen vertellen op een speelse manier over het dagelijks leven van keizer Wilhelm II  in Doorn en over de geschiedenis van het landgoed. De kinderen dwalen door het fraaie park langs de hondengrafjes, de houthakkershut en bezoeken Wilhelms unieke verzameling naaldbomen. Aan het eind van de speurtocht ontvangen de deelnemers in de museumwinkel een keizerlijke beloning.

De andere speurtocht kun je doen bij Kasteel Amerongen. Kasteel Amerongen bestaat al 700 jaar en er hebben verschillende families gewoond. Eén van de laatste bewoners was gravin Elisabeth van Aldenburg-Bentinck. Zij hield erg van dieren zorgde voor katten en honden die waren verwaarloosd. Allerlei mensen uit de omgeving van het kasteel brachten hun zieke dieren naar haar. Het werden er zoveel dat Elisabeth een dierenasiel heeft opgericht. Komen jullie met je gezin (of de kleinkinderen) Elisabeth helpen het mysterie van Kasteel Amerongen op te lossen?

De familiespeurtochten zijn gemaakt door Landschap Erfgoed Utrecht en mogelijk gemaakt door het Rabo Stimuleringsfonds en Rabobank Utrechtse Heuvelrug.  Er is ook een soortgelijke speurtocht gemaakt voor de Pyramide van Austerlitz. 

www.familiespeurtochten.nl